Walvistocht

11 oktober 2012

Onze week vakantie zit er spijtig genoeg weer op, we zijn in Perth gebleven waar we nog altijd kunnen genieten van de zee en het aangename lenteweer deze tijd van het jaar.  Elke dag een grote wandeling met Luca gemaakt, soms twee, meestal richting strand.
gezellig luieren en niks doen tijdens de vakantie

water is nog veel te koud
Een opruim/poetsdag, een dagje schoppen met de kids, theater, bbq met de collega's,maar het hoogtepunt was toch de walvistocht die we zondag gemaakt hebben.
Boat Harbour Hillary's

Op een kwartiertje rijden richting noorden ligt Hillary's één van de noordelijke suburbs van Perth, vanwaar je de boot neemt voor een drie uur durende tocht tussen Perth en Rottnest Island.
De walvissen (Bultruggen) hebben rond deze tijd hun jaarlijkse migratie naar het zuiden toe, ze zijn gedurende de wintermaanden (hier in het zuidelijk halfrond) naar het noorden getrokken om er op zoek te gaan naar voedsel en om er hun jongen te krijgen. Nu het hier stilaan zomer wordt keren ze weer terug zuidwaarts.
Na een half uur varen hadden we al prijs, een moeder met haar jong, de boot mag niet dichter dan 150 m varen, op 100 m moeten de motoren uit en dobber je rond op zee. Gelukkig was niemand van ons zeeziek, maar dat kon niet van iedereen gezegd worden... heel indrukwekkend die walvissen!
Maar zo moeilijk om mooie foto's te maken, we hebben geprobeerd om er filmpjes van te maken...
filmpje 1
filmpje 2
Spijtig dat Charlotte dit heeft moeten missen, ze had vrijkaarten gekregen voor de voetbalwedstijd Perth-Brisbane. Perth heeft gewonnen met 1-0 in de laatste minuut! Ook voor Charlotte was het indrukwekkend om eens een voetbalmatch live mee te maken...goeie voorbereiding voor haar toernooi volgend weekend in Bunbury.


Geen paniek, dit zal niet onze laatste walvistocht zijn, we gaan door tot we de perfecte foto hebben en voor Charlotte natuurlijk!


2 opmerkingen:

  1. onvergetelijk hé, zo'n gigantische walvis mogen zien. Zeker opnieuw doen.
    Groetjes uit Halls Head

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wooow! Jaloers!!! Ben ook blij voor jullie met het nieuwe project voor Bert. Proficiat!!! Bij ons is het ook een spannend jaar, ben zoooo benieuwd waarnaartoe we zullen gaan! Dikke knuffel!!!

    BeantwoordenVerwijderen