Botanische tuin

9 april 2014

Wat zeker ook niet mag ontbreken bij een bezoek aan Perth is een wandeling door de Botanisch tuin in Kings Park. Dit prachtige park ligt in het centrum van de stad.  Het werd eind 19de eeuw aangelegd en bestaat uit 400 ha gecultiveerd en wild landschap.
Door de ligging op Mount Eliza biedt het uitzicht op de stad en de Swan Rivier.
Aan de oostkant ligt de botanische tuin, hier kan je een Treetop Walk maken langs een wandelpad van 630 m lang.
Je kan hem niet missen, aan de ingang van de Botanische tuin staat onderstaande reuze Boab, deze boom is in 2008 vanuit de Kimberley regio overgekomen naar Kings Park hier in Perth, de boom is 750 jaar oud.

Gelukkig werden we aangesproken door een groepje Engelsen, die net een Kookaburra van dichtbij hadden gezien, het fotomoment voor Anke, om er eentje van dichtbij te kunnen maken. Tot dan toe alleen nog maar gehoord 's morgens vroeg...

Zoals op veel plaatsen in Australië,  zijn ook hier in Kings Park veel herdenkingsmonumenten gewijd aan de West-Australiërs, die sneuvelden tijdens de wereldoorlogen. Hieronder het War Memorial op Anzac Bluff.
Moeilijk te zien op de foto hieronder, maar Ieper staat rechtsboven op deze herdenkingsplaat uit WOI

Via onderstaande voetgangersbrug kan je makkelijk het centrum van de stad bereiken, heel veel mensen trekken dan ook naar King Park tijdens hun lunchpauze.

1 opmerking: