Brisbane dag 1

8 februari 2012

Vorig weekend waren we uitgenodigd om naar Brisbane te komen voor nog een verlaat kerstfeestje, georganiseerd door Deme.
Het hoofdkantoor van Deme Australië is gevestigd in Brisbane, de groep hier wordt steeds groter, een unieke gelegenheid om collega's en hun familie eens te ontmoeten, east meets west :-)

Brisbane is de hoofdstad van Queensland, zoals Perth de hoofdstad is van West-Australië, en is de op twee na grootste stad van het land, na Sydney en Melbourne. Gelegen aan de Brisbane River en omgeven door heuvels staat de stad bekend om zijn schoonheid, zachte klimaat en vriendelijke sfeer. De tropische vegetatie is schitterend.Vanuit Perth is het vijf uur vliegen, niet echt bij de deur en nog eens twee uur later (9 uur later dan België), toch laten we deze kans om eens naar de andere kant van het land te reizen niet aan ons voorbij gaan.


Het centrum van Brisbane ligt in een u-vormige bocht van de Brisbane River, uitstekend dus om de stad te verkennen per boot, wat we dan ook gedaan hebben.
Zaterdag begon aan boord van de Kookaburra Queen, tijdens de  boottocht werd er een smakelijke lunch geserveerd. Vanaf de rivier heb je een mooi uitzicht over de stad, er kwam steeds maar één verhaal terug, een jaar geleden is heel dit gebied zwaar getroffen door overstromingen, het waterpeil stond vijf meter hoger dan normaal, al de huizen gelegen aan de rivier en daarbuiten leden zware schade. Nu zijn er weer overstromingen in datzelfde gebied, de piloot wees ons erop toen we terug vlogen. Veel nieuwe mensen ontmoet, met uitzondering van een paar die we 20 jaar geleden ook al eens tegen het lijf liepen in een ander deel van de wereld.

River Cruise op de Kookaburra Queen


Story Bridge, één van de vele bruggen over de rivier
moderne skyline van centraal Brisbane
Op onze terugweg naar het hotel hebben we een korte wandeling gemaakt door het stadscentrum. Ons hotel was gelegen in Charlotte street...De rechte straten verwijzen naar het Britse koningshuis:  koninginnen en prinsessen lopen van noord naar zuid, koningen en prinsen van oost naar west. De temperatuur was een aangename 25°C. Even hebben we eraan gedacht om de Story Bridge te beklimmen, maar de tijd was te kort en je moest ervoor reserveren. In bijna drie uur wandel je over de brug met ervaren gidsen met als beloning een spectaculair uitzicht over de stad. Het zal voor een andere keer zijn.
Belgian Beer Cafe 
Om zes uur werden we verwacht in het Watts restaurant voor aperitief en diner, na afloop in een casino, dat ze voor de gelegenheid buiten hadden opgesteld, iedereen kreeg $ 2000 startkapitaal, papier wel te verstaan, en kon beginnen spelen. Charlotte, Cedric en ik hebben blackjack gespeeld, terwijl Bert zijn kans waagde aan de pokertafel. De kinderen vonden het wel eens tof, ze hadden dit nooit eerder gedaan en natuurlijk was het geluk aan hun kant:-) De hele avond verliep in een aangename sfeer.

Bert aan de pokertafel

Blackjack
drie gangen menu


blackjack tafel

niet veel jetons meer over voor Bert1 opmerking: