Brisbane dag 2

9 februari 2012

Zondag, onze tweede dag in Brisbane waren we vrij, we moesten er alleen voor zorgen dat we om drie uur terug op de luchthaven waren voor onze terugvlucht naar Perth. Even opgezocht wat de mogelijkheden waren en we besluiten om naar de Australia Zoo te gaan in Beerwah, een uurtje rijden van de luchthaven ten noorden van Brisbane.  Ook beter bekend als de Steve Irwin Zoo, eigenaar van de zoo en bekende presentator van het programma 'The Crocodile Hunter'.  Misschien herinneren jullie nog het feit dat hij in opspraak kwam, omdat hij tijdens één van zijn shows in de dierentuin een krokodil voerde, terwijl hij zijn éénjarig zoontje vasthield. Oorspronkelijk was deze dierentuin een reptielenpark, nu is hij uitgegroeid tot een groot dierenpark, gelegen in een prachtig natuurgebied, waar je niet echt het gevoel hebt dat je in een zoo rondwandelt, maar eerder in de vrije natuur.
Keer op keer hielden zijn avonturen risico's in, zo is hij in 2006, op 44-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een steek door een stingray (pijlstaartrog), terwijl hij onderwateropnames aan het maken was voor zijn documentaire 'The Oceans Deadliest'
De rit van Brisbane naar de zoo was uniek, langs The Sunshine Coast Hinterland, met zijn prachtige natuur, passeren we de 'De Glasshouse Mountains'. Het is een groep van tien vulkanen die 20 miljoen jaar geleden onstaan zijn.
Steve Irwin Way
een van de vulkanen

Bert Irwin
geeft een idee van hoe groot sommige kangoeroes wel zijn 
nog even nagenieten bij de koala's


schattige koala's

rode panda beerAan de uitgang van de zoo kon je ook nog een bezoek brengen aan het ziekenhuis, er was net een schildpad geopereerd die één van haar vinnen moest laten amputeren omdat ze terechtgekomen was in een visnet. Het was een mooie, ontspannende dag, we hebben ervan genoten, onderweg naar de luchthaven nog even een echte Mc Aussie burger gegeten:-)
Minder goed nieuws bij de incheck, onze vlucht was overboekt en we moesten terug vliegen via Adelaide, pech onderweg!  Ze speelde wel Kuifje in het vliegtuig, we hadden hem nog niet gezien:-)Geen opmerkingen:

Een reactie posten