Winter

30 mei 2012

Overmorgen, op 1 juni, begint officieel de winter in Australië, drie maanden van kou en regen, maar elke dag de zon. Maar niet voor ons want nog tien dagen en we zitten op het vliegtuig richting België en dat wil zeggen naar de zomer!

Niet dat het hier zo slecht is, vorige week was het 's morgens 1°C maar overdag halen we nog zo'n 20 graden met het zonnetje! De verwarming gaat 's morgens even aan om de kilte te breken, wat een luxe om verwarming te hebben.  Je merkt het natuurlijk wel op straat, de mensen dragen hun winterkleding al en de Uggs zijn ook weer van de partij, etalages tonen de laatste nieuwe wintermode en de dagen worden korter.


De laatste dagen is het rustig geweest, hier wordt momenteel hard gestudeerd en gewerkt, Charlotte zit midden in haar examenweek en Bert was afgelopen weekend in Brisbane en Gladstone voor een werfbezoek aldaar. Ik heb intussen het huis 'inpectieklaar' gemaakt, want in de week van 15 juni is het weer zover, dan komen ze ons huis weer inspecteren. Ik ben er dan niet meer en kan niet verwachten van Bert dat hij dat er ook nog bijneemt:-)
Tot nu toe zijn de examens goed geweest, nog drie vakken te gaan en dan zes weken verdiende vakantie!

Charlotte haar enkel is bijna genezen, ze heeft al 2 km mogen lopen en terug baantjes gezwommen, lopen ging goed, zwemmen was nog wat lastig, in juli kan ze terug mee voetballen!

Ik ben deze week weer gestart met Pilates, verder ga ik twee keer per week boksen, wat nieuw is voor mij, maar wel heel leuk om te doen! De lokatie is super, het is in Jubilee Park, een park vlak bij het strand in City Beach.De klassen worden gegeven door een Nederlandse die hier al een paar jaar woont. Eind vorig jaar is ze  gestart met haar Orange Fitness. Originele naam voor een Nederlandse:-)

Zwemmen laat ik even tot het weer wat warmer wordt:-) en binnenkort veel wandelen met de hond...als het goed is wordt hij ergens in juni geboren en kan hij worden overgevlogen eind juli of begin augustus, spannend!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten