Redder aan zee

3 februari 2013

De school is intussen alweer drie weken geleden van start gegaan. Tussen de reisverslagen door, gaat het het leven hier gewoon verder natuurlijk. Zo is Cedric weer gestart met de surflessen en zijn wekelijkse zwemtraining en zondag is er zoals gewoonlijk de surf life saving club.

Vanaf vandaag zijn de Australische stranden er weer wat veiliger op geworden;-) Charlotte heeft vanmorgen haar reddersdiploma behaald (Bronze medaillion) en is nu officieel een 'surf life saver'!!
Er is heel wat studiewerk aan voorafgegaan. Ze waren met een groep van 12 en iedereen is geslaagd!
Vanaf nu moet ze elke week op patrouille.
En fier dat we zijn!
Na een EHBO cursus, moesten er ook een aantal proeven afgelegd worden, zoals hieronder, de betekenis van de signalen kennen die kunnen gegeven worden van zowel op het strand als vanuit het water.

Daarna een 'run swim run' 200m lopen, 200m zwemmen en afsluiten met nog eens 200m lopen en dit allemaal onder de acht mintuten! Charlotte haar tijd was 5min30sec tweede beste tijd onder de meisjes!

Daarna was het tijd om iemand te redden met de board, ze had geluk vandaag er waren weinig golven!


op de knieën gaat het sneller


 Slachtoffer op het board leggen
 En zo snel mogelijk naar de kant.

 Ook teamwerk en goeie communicatie is heel belangrijk


Vanaf nu kan er ook boottraining gevolgd worden en kan ze vanaf haar 17de voor het  zilver gaan en zo verder naar goud. Vandaag zijn ze gelijk ook gestart met de boottraining.overhandigen van het officiële uniform
Well done mate!!

1 opmerking:

  1. Charlotte, een dikke proficiat met het behalen van je Bronze medaillion
    Groetjes
    Dirk, Pascale, Jochen & Ruben

    BeantwoordenVerwijderen