AFL ( Australian Football League)

27 maart 2013

We zijn intussen al een kleine maand in de herfst, niet dat we het al merken, tenzij het op sportgebied dan.
Het 'football' seizoen is weer van start gegaan, niet het voetbal dat wij kennen (soccer), maar de Australische variant van rugby, hier in de volksmond 'Footy' of AFL  genoemd.

Ik durf het bijna niet hardop zeggen, maar na bijna twee jaar zijn we zaterdag naar onze eerste footy game gaan kijken! Op uitnodiging van een leverancier mochten Bert, zijn collega en de vrouwen mee in de 'box' zitten, voorzien van de nodige hapjes en drankjes. Eerst een beetje uitleg over de spelregels en dan maar hopen op een mooie wedstrijd en dat we het spel kunnen volgen:-)
Het was vooral de ambiance van 40.000 enthousiaste fans in het stadium dat indrukwekkend was. Het footy leeft hier echt onder de mensen, in de winter is dit het hoogtepunt van hun weekend.
Op het programma stonden twee teams uit Perth tegenover elkaar.
De West Coast Eagles tegen de Fremantle Dockers, wij waren voor de gelegenheid supporters voor de Fremantle Dockers:-) die uiteindelijk de match gewonnen hebben. Ongelofelijk ook hoe goed deze evenementen hier geregeld worden, in en rond het stadium werd alles en iedereen in goede banen geleid, drie uur voor en drie uur na de match is het openbaar vervoer gratis, dus ook geen parkeerproblemen.

 Australische volklied net voor de wedstrijd
mascotte Fremantle

mascotte West Coast


overwinning voor Fremantle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten