Onslow

18 april 2013

Nee, ik ga het hier vandaag niet hebben over de legendarische Onslow in de serie 'Keeping Up Appearences', maar over het kuststadje hier in West-Australië waar Bert voor de komende twee jaar zal werken.
Na bijna twee jaar voorbereiding zijn de werken vorige week opgestart. Momenteel logeert hij nog in een caravanpark in afwachting tot de accomodatie klaar is, een nieuwer caravanpark... hij zal de hele week ginder blijven en dan hopelijk in het weekend terug naar Perth komen.

Veel kan ik nog niet vertellen over Onslow het telt amper 700 inwoners. Het ligt in de Pilbara, de regio ten noorden van Perth. Deze streek is vooral bekend voor zijn mineralen, zoals zout, en grondstoffen, waaronder ijzererts, petroleum en natural gas.
De dichtsbijzijnde 'grote' luchthaven ligt in Karratha op zo'n drie uur rijden van Onslow.
In Onslow zelf is er wel een kleine landingsbaan, voorlopig kunnen er alleen nog maar propellers landen, onlangs is een privémaatschappij gestart met het inleggen van vluchten, maar die zitten snel vol. De vlucht naar Onslow duurt 3,5 uur.

Onslow vanuit de lucht

De film Red Dog geeft een mooi beeld van hoe het er in een typisch mijndorp aan toe gaat, maar ook voor de liefhebbers van Hachiko is het een aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten