Castle Rock

Op 50 km ten noorden van Albany ligt het Porongurup National Park, het park bestaat uit vele heuvels, waarvan er een aantal te beklimmen zijn, wij kozen voor de meest populaire: The Castle Rock Climb.De wandeling is in totaal 3km met een hoogteverschil van 300m. Het eerste gedeelte is nog vrij gemakkelijk wandelen in een bosrijke omgeving, het steilere gedeelte start pas als je aan het rotsgedeelte komt, best een pittige klim, maar fit als we zijn is dit geen probleem voor ons, regelmatig rusten en op tijd drinken.


Bijna boven kom je voorbij Balancing Rock, een indrukwekkende rots.
Uiteindelijk bereiken we de top van 570m en heb je een prachtig uitzicht op de Karribossen. Je kan het hierbij laten of nog een 'trapje' hoger gaan...

Via een smalle kloof en een steile trap kom je op de skywalk van Castle Rock, met trillende benen ben ik omhoog geklommen, best niet naar beneden kijken, het meest angstaanjagend was de felle wind die er waaide, maar hé ik heb het gedaan! Daarna was het tijd voor een welverdiende rustpauze op het strand terwijl Cedric probeerde om te bodysurfen.
1 opmerking: