Februari

25 februari 2014

Ik vul hier zonet de datum in en merk dat de maand februari er alweer bijna op zit, maar het is dan ook een korte maand én laatste maand van de zomer hier, officieel begint op 1 maart de herfst, maar geen paniek voor het volgend bezoek dat eraan komt, het blijft zomeren:-)

Het was best een drukke maand, mijn ouders zijn weer vertrokken na een verblijf van negen weken en hebben een fantastische tijd gehad met zomerse temperaturen en geen druppel regen, terwijl het in België winter was.
Cedric is 14 geworden en we zijn naar Melbourne geweest voor een concert van Bruce Springsteen, daartussen reeks van activiteiten die weer opgestart zijn en een huisinspectie die moest worden voorbereid:-)

Mijn ouders trokken vaak naar de stad, met ons of met de bus, het openbaar vervoer hier in Perth is goed geregeld, er gaan rechtstreekse bussen naar de stad vanwaar wij wonen. Er valt altijd wel iets te beleven, zo is er veel straatanimatie en hadden ze al snel hun favoriete restaurantje gevonden, bij de 'noedelman' elke dag verse noodels op artisanale wijze:-) Die man kneedt zijn noedels met een bamboestok, hij gaat gewoon op die stok zitten en wipt op en neer voor het raam van zijn kleine restaurant, dat schouwspel en het feit dat zijn noedels overheerlijk zijn maakt dat zijn restaurant altijd druk bezocht wordt.

de noedelman

Springsteen imitator
Een van de hoofdattracties van Perth is The Bell Tower, gelegen op Barrack Square, er hangen twaalf klokken van St Martin-in-the Fields in Londen. Je vindt er een zeldzame collectie Aziatische klokken en je kan tot boven in de toren gaan, vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de Swan River. Je kan als bezoeker mee de klokken luiden.
Op wandelafstand van Barrack Square ligt Kings Park, mijn favoriete plaats in Perth, met zijn Botanische tuin en tal van wandelpaden. Tijdens de zomermaanden kan je hier 's avonds naar de outdoor cinema gaan, een hele leuke ervaring, heel relaxed, iedereen brengt zijn stoelen of zitzak mee, een picknick en zet zich op het gras in afwachting tot het donker wordt en de film begint.

Een andere must-see is Perth Mint, het is de oudste nog werkende munt van Australië, er is een permanente tentoonstelling waar de munten te bewonderen zijn. Het goud uit de goudmijnen van WA werd naar hier gebracht om munten uit te slaan, nu nog enkel voor de toeristen.
Af en toe de benen eens laten rusten, Luca is deze weken dan ook heel erg verwend geworden...

Elke dag een avondwandeling tijdens zonsondergang....
Een bezoek aan Rottnest Island mocht ook niet ontbreken, vanaf Barrack Square gaan er dagelijkse ferries naar het eiland, als je vanuit de stad vertrekt duurt het wel iets langer, maar je hebt ineens een tour van de Swan River erbij.
Mama en Cedric zijn jarig geweest en dat hebben we natuurlijk ook gevierd, het restaurant waar we geboekt hadden was een perfecte lokatie, spijtig genoeg geen lekkere lunch, gelukkig was er thuis taart.
Cedric heeft een paar wedstijden gezwommen, die ze dit keer van dichtbij hebben kunnen meemaken, ook de dagen dat Cedric 'on patrole' was en Charlotte haar eerste rijlessen kreeg.Een dagje Fremantle en een sunday lunch in de Swan Valley zijn zeker ook mooie herinneringen.
Fremantle
Eind januari zijn mijn ouders nog een viertal dagen naar Busselton geweest, waar ze o.a een wijntour in Margaret River hebben gemaakt, Busselton Jetty hebben bezocht en hier ook weer genoten van strand en zee.


Margaret River 


De laatste dag hebben ze doorgebracht aan het strand, waarna het spijtig genoeg afscheid nemen was. Met een nachtvlucht via Doha terug naar België. Maandagmorgen was een rare dag, Bert weg, kinderen naar school en mijn ouders op het vliegtuig....Luca wist duidelijk niet wat er aan de hand was, mist ze ons ook zo hard als wij in België zijn:-(

Afsluiten met een glaasje Champagne

Luca op maandag..

2 opmerkingen:

  1. Hebben ervan genoten van deze verkenningreis, dromen al van een vervolg in het aardsparadijs. Dikke kussen.....!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi gezegd.. het is hier inderdaad het aards paradijs ;-)

    BeantwoordenVerwijderen