Melbourne


Alweer drie weken geleden zijn we een weekend naar Melbourne geweest met een bevriend koppel zonder de kinderen, ineens zijn ze groot genoeg om ze met een gerust hart alleen thuis te laten...

Melbourne is gelegen aan de zuidoostkust van Australië in de deelstaat Victoria op een viertal uur vliegen vanuit Perth. 
De stad is gelegen aan de Port Phillip Bay en is gebouwd rondom de Yarra Rivier.
Het is de tweede grootste stad na Sydney, bij ons beter bekend van de Australian Open, de tennis Grand Slam die hier elk jaar gehouden wordt in Melbourne Park.

Melbourne wordt beschouwd als culturele en mode hoofdstad van Australië.
Immigranten uit Europa, Midden-Oosten en Azië hebben voor een gevarieerd aanbod van eerste-klas restaurants en een bruisende cafécultuur gezorgd. Zo hebben we tijdens onze trip gegeten in het Griekse restaurant Hellenic Republic van Masterchef George Colambaris en in The Boatshed van Gary Mehigan.
 Ons hotel was gelegen in de Melbourne Docklands, een suburb van Melbourne op 2 km van het centrum, een spectaculair gerenoveerd stuk van de stad langs de rivier, met brede fiets en wandelpaden, moderne architectuur en groene parken, het heeft een mooie jachthaven, prachtige openbare ruimtes en gezellige café's en restaurants langs de kade. Wat ik vooral onthouden heb waren de mooie moderne bruggen.
koffie in de regen in Melbourne Docklands
 Zoals altijd proberen we een stad te voet te verkennen, aangezien we met een ander koppel waren, reden we af en toe ook met de tram, erg handig, want het klimaat kan hier buitengewoon onvoorspelbaar zijn.
Wat onmiddellijk opvalt zijn de ultra moderne gebouwen tussen de prachtige victoriaanse architectuur.  Het is aangenaam wandelen tussen deze gebouwen en in de vele kleine lanen die Melbourne te bieden heeft.Op elke hoek van de straat vind je wel iets dat met kunst te maken heeft, zo kwamen we o.a voorbij een kunstwerk van afgedankte gsm's
Altijd leuk om door Chinatown te wandelen, vooral het straatje met de verschillende opschriften

Ook s'avonds is de stad gezellig, iets meer te beleven dan hier in Perth.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten