Nederlandse les

23 mei 2014

Het einde van het schooljaar is in zicht, nog twee weken en de welverdiende vakantie naar België kan beginnen!! Maar eerst moet er nog een beetje gestudeerd worden, volgende week is examenweek voor Charlotte en grote testenweek voor Cedric.
Twee weken geleden heeft Charlotte haar examen Nederlands al afgelegd. Dit certificaat heeft ze nodig wil ze in België gaan verder studeren. Officieel heet dit het Certificaat Nederlands als Vreemde Taal CNaVT dat ze moeten voorleggen om te kijken of ze voldoende Nederlands kennen.
Cedric is nog iets te jong, dit kan pas vanaf 16 jaar. Deze examens worden wereldwijd afgenomen in de eerste twee weken van mei, pas in juli kennen we de resultaten.


Ondanks het feit dat we thuis altijd Nederlands spreken, hebben wij ervoor gekozen om onze kinderen vanaf de leeftijd van vier Nederlandse les te laten volgen. Toen we nog in India woonden hadden we het geluk om daar naar een fantastische Nederlandse school te kunnen gaan, drie uur in de week na de normale dagschool.  Ik kan niet zeggen dat het altijd even leuk was voor de kinderen, maar nu zie ik wel de resultaten ervan.
Ook hier in Perth is er een Nederlandse school, maar hier hebben we het geluk om een Belgische, die hier ook met haar gezin woont, gevonden te hebben die privé les geeft. Het is nog altijd niet met volle goesting dat ze hier naartoe gaan, maar als ik zie wat ze op één schooljaar geleerd hebben is dit toch wel goed besteed.

1 opmerking:

  1. De regels van 't fokschaap hebben ze dus geleert ;-)

    BeantwoordenVerwijderen