The Giants in Perth

17 februari 2015


Groots spektakel afgelopen weekend hier in Perth.
Ter gelegenheid van de opening van het Perth International Arts Festival en de herdenking van de slag bij Gallipoli, dit jaar 100 jaar geleden, werd de stad overrompeld door twee gigantische poppen: een duiker en een kleine reuzin.Gedurende drie dagen gingen ze op zoek naar elkaar door de straten van Perth.
Maar niet zonder de hulp van het fantastisch Franse straattheater gezelschap Royal de Luxe afkomstig uit Nantes.
Nog nooit zo'n hardwerkende, enthousiaste bende poppenspelers gezien.  Achter het gezelschap reed telkens een volgwagen met een live band die zorgde voor een uptempo beat.  Een heel indrukwekkend schouwspel, nooit gezien.  Ik had er ooit vaag van gehoord toen ze een paar jaar geleden Antwerpen bezochten, ben het even gaan opzoeken en inderdaad, in 2010 waren ze daar tijdens de zomer van Antwerpen.  Wat blijkt nu, ze komen terug naar Antwerpen in het weekend van 19 tot 21 juni! Zeker niet te missen!
het begin van een fantastisch driedaags spektakel

 de kleine reuzin op zoek naar de duiker

 live band

 de duiker op zoek naar het meisje
de fantastische poppenspelers
Blije weerzien!

Niet alleen Perth heeft bezoek gekregen dit weekend,  wij hadden ook bezoek uit Singapore, dubbel in aantal maar gelukkig kleiner van gestalte. We hebben de familie Moreau-Despiegeleire leren kennen in New Delhi, India. Nu zijn we verre buren maar wonen we wel in dezelfde tijdzone.
Ze blijven hier een weekje om Perth en omstreken te verkennen met een camper.
Wij hebben ze alvast een beetje laten proeven van de Australian way of life met een goed gevuld weekend:
Een vroege ochtend, een culturele uitstap, een strandwandeling, een barbie met vlees en bubbles, een vroege surfles gevolgd door een uitgebreid brekkie aan het strand, een dip in de Indische oceaan en een sundowner  om de dag af te sluiten.
reĆ¼nie in Perth
Barbie met bubbles

 7AM surfles

7PM sundowner

2 opmerkingen:

  1. Wij hebben inderdaad in Antwerpen de duiker zien bovenkomen om het meisje te gaan zoeken. Het meisje stond inmiddels met pech vast in Borgerhout... Inderdaad een reusachtig spektakel! Als je van dezelfde compagnie ook ergens de olifant kan zien: doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schitterende foto's, was een prachtig event. Geniet van je bezoek.. Wij maken ons klaar voor het onze... pick up @ airport deze namiddag :-)
    D en P

    BeantwoordenVerwijderen