Update maart

31 maart 2015

De Giants zijn intussen al heel lang weer vertrokken uit Perth, ze zullen wel bijna in Antwerpen zijn:-)
Oeps, hoog tijd voor een update van de laatste maand.

Wat me hierbij opvalt is dat de tijd vliegt, natuurlijk heeft dit alles te maken met ons nakend vertrek en de daarbij horende verhuis en papiermolen, ook niet te vergeten de vlucht voor Luca, waarvoor we al  aan het boeken zijn, benieuwd of in haar first class ticket ook Champagne inbegrepen is;-)  Bedoeling is om tussen 8 en 11 juni terug te vliegen.

De kogel is dus door de kerk, na toch weer een tweetal maanden van voorstellen van de firma om toch nog een buitenlandse opdracht te aanvaarden zijn we er eindelijk uit.
De kinderen en ik keren terug naar België en Bert gaat voor 18 maanden een project leiden in Montevideo, Uruguay.
De bedoeling is altijd geweest om na Australië voorgoed naar België terug te keren dus kunnen we ons wel vinden bij deze beslissing, maar dat wil niet zeggen dat er geen gemengde gevoelens zijn...
Moest het project drie jaar geduurd hebben zouden Cedric en ik het toch nog overwogen hebben om alsnog mee te gaan, de periode is spijtig genoeg te kort, Cedric zou net zijn laatste anderhalf jaar in school niet meer kunnen afmaken. Zuid-Amerika is totaal nieuw voor ons allemaal, dus kijken er wel naar uit om alvast eens op vakantie te gaan.

Tijdens ons laatste bezoek hier in Perth heeft nu ook Cedric, na Charlotte, zijn Bronze Medaillon behaald net na zijn 15de verjaardag en kunnen we terecht fier op hen zijn!
Het is best een lang examen, 7 uur, zowel op land als in het water. Het hele gebeuren werd afgesloten met een boottocht op de Swan River.  Het surf life saving seizoen zit erop voor dit jaar, afgelopen zaterdag heeft Cedric ook zijn laatste patrol gelopen.  Benieuwd wat hij met zijn ervaring aan onze Belgisch kust zou kunnen doen.

Cedric 15 jaar!

Cedric heeft home made pizza gekozen voor zijn verjaardag
bronze examen afleggen 
team foto

klaar voor de cruise op de Swan River


Naar jaarlijkse gewoonte werd er ook dit jaar Prom georganiseerd.
Het is een feest ter gelegenheid van de laatstejaars studenten, maar omdat onze school zo klein is werd ook jaar 9, 10 en 11 uitgenodigd, kwestie van de zaal wat op te vullen,  het thema dit jaar was The Great Gatsby.
Dit jaar was Cedric ook van de partij, die in tegenstelling tot zijn zus wel van zulke evenementen houdt:-)
Voor Charlotte was dit meteen ook het laatste grote evenement voor haar eindexamens in mei.
De eerste twee weken van maart heeft ze proefexamens afgelegd, op zich een hele goeie voorbereiding op het echte werk begin mei. Ze is wakker geschud en ze weet wat haar te doen staat:-)

Ook voor ons waren er een paar leuke avonden.
An Evening on the Green is een concertreeks dat elk jaar in Perth wordt gehouden, dit jaar met onder meer Sting and Paul Simon met hun ' On Stage Togheter Tour. Heel erg genoten van dit fantastische openlucht concert,  ik zag dat ze intussen ook in het sportpaleis geweest zijn. Was wel even schrikken van Sting, die nu een lange baard heeft:-)


Verder zijn we naar de Australische premiere geweest van The Second Best Exotic Marigold Hotel, helemaal in stijl zoals dat hoort bij een premiere. Heel lekker Indisch gegeten, gevolgd door het vervolg op de Best Exotic Marigold Hotel. 
Mijn sari kwam nog eens goed van pas, gelukkig waren er ook een paar Indische families bij, die ons geholpen hebben bij het aankleden. Zeker een aanrader, ook voor iemand die nog nooit in India is geweest!

 De jaarlijkse tentoonstelling 'Sculptures by the Sea' in Cottesloe, was ook weer de moeite. 
Hieronder een selectie van 2015
We hebben deze maand Bert's grote verjaardag klein gevierd met een uitgebreid etentje onder ons.
Dit was tegelijkertijd ook het afscheid van Bert in Australië. Hij maakt momenteel een tussenstop in België vooraleer hij doorreist naar Uruguay. Hij komt nog even terug naar Perth voor Charlotte haar graduation eind mei en dan hopen we samen naar België terug te vliegen.
We zijn begonnen aan een nieuw hoofdstuk en zien wel hoe dat verder verloopt.
Intussen genieten wij hier van tien dagen Paasvakantie met prachtig herfstweer.
Voilà weer helemaal bijgepraat!

1 opmerking:

  1. Na 7 jaar lang te werken in Australië, meer bepaald in Sydney, keerde ook ik met spijt in het hart terug naar België. Aan alle mooie liedjes komt een einde, alsook aan mijn Australisch avontuur...

    BeantwoordenVerwijderen