Laatste schooldag

24 april 2015

Charlotte haar laatste schooldag zit erop, vanaf nu één rechte lijn naar de eindexamens die eraan komen tussen 4 en 20 mei.
Het was best wel een emotionele week met al de voorbereidingen, automatisch kom je dan toch weer in die afscheid-nemen-rollercoaster terecht, die expats maar al te goed kennen en dit toch ervaren als één van de nadelen.

Het begon allemaal donderdagavond met een afscheidsconcert, georganiseerd door de studenten zelf.
Vandaag begon de dag met een ontbijt, samen met de leerkrachten en directie.
Voor elk van de leraars werden er grappige cadeau's met bijhorende verhalen uitgedeeld.  Ook verstopte de laatstejaars de avond voordien een veertigtal tuinkabouters op de meest ongewone plaatsen over de campus.

Daarna was het tijd voor het officiële gedeelte met tal van ontroerende speeches en dankwoorden, intussen werd een slideshow getoond van hun eerste schoolfoto zo'n 15 jaar geleden.
Als afscheidscadeau kreeg elke student een gesigneerde boemerang.
Zelf signeerde ze elkaars t-shirts
Er werden handafdrukken gezet en een boom gepland.
Als afsluiter lieten de studenten ballonnen los en reden ze naar het strand voor dip in de Indische Oceaan.
4 opmerkingen:

 1. Zeer mooi en hoe ontroerend. Ja, onze kleinkinderen worden groot.
  Hebben wel een traantje weggepinkt.
  Mamie en Nonno

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zal wel een emotioneel moment geweest zijn! T-shirt goed bijhouden en niet wassen! Tenzij je er mee in de oceaan bent gedoken voor de natte t-shirt contest?! Laat het maar stinken in de kast en haal het er af en toe terug uit. De geplante boom is ook een goed idee: kan je later terug gaan opzoeken! En nu: blokken geblazen! Binnen ocharme 3 weken ben je er van af! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De maand mei is ondertussen al 5 dagen oud. Hoog tijd dus om jullie hartelijk te bedanken voor de meiklokjes die jullie ons toestuurden vanuit Australië. Ze staan nog altijd te pronken bij Elly en waren voor ons weer eens een steun op deze nog altijd moeilijke dag.
  Speciaal voor Charlotte want voor haar zijn de spannende dagen begonnen : "Wij wensen je héél veel succes voor de examens de 3 komende weken!!".

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Door 1 jaar te werken als au pair in Australië, meer bepaald bij een gezin in Sydney, kreeg ik de kans om dit prachtige land te ontdekken. Wat'n ervaring en wat'n fantastische plek om te wonen!

  BeantwoordenVerwijderen