Yulefest

1 December 2011

Begin december, aftellen naar Kerst is begonnen! Het wordt drukker in de winkels en nog meer kerstversiering wordt opgehangen, het meeste hing er al ergens in oktober:-) Er heerst hier best een kerstsfeer en voor de Australiërs is het één van hun belangrijkste feestdagen, een beetje zoals de Engelsen kerstmis vieren...
Wij hebben natuurlijk eerst nog de Sint, ben benieuwd of hij dit jaar nog langskomt...
Even was er twijfel of we met Kerst terug naar België zouden komen, maar toen de vraag zich stelde was de beslissing vlug genomen, aangezien we hier toch voor een aantal jaar zijn stellen we een warme kerst aan het strand nog een jaartje uit en keren we even terug naar België.

Vorig jaar op Kerstdag in België
De kinderen zijn superblij en hopen weer sneeuw te zien zoals de afgelopen drie jaar. Ik gun het hen van harte.  Eigenlijk hou ik ook wel van die typische sfeer in december, de gezellige warmte binnen, samen zijn met de familie, kerstmarkten met glühwein en warme chocolademelk, lange wandelingen in de sneeuw...  Dit zijn best dingen die je toch een beetje mist in het verre buitenland, zeker als je nog maar net nieuw bent.
Toen we nog in India woonden zette ik mijn kerstboom al met Thanksgiving( eind november) om zo toch een beetje de sfeer in huis te halen, want ook daar was er nooit sprake van die typische kerstsfeer, in India vieren ze hun lichtfeest ergens in oktober of november (Diwali)


Tot binnenkort Skip!
Charlotte en Cedric zijn natuurlijk ook benieuwd naar Skip, de hond van hun neef Nicolas, die ze alleen nog maar via skype gezien hebben. En ze willen hun verhalen kwijt over de eerste indrukken hier.
Ze zijn natuurlijk ook bang dat ze de pakjes mislopen...
Intussen gaat het goed met de examens, frans en geschiedenis ook goed meegevallen! Komaan nog drie te gaan Charlotte!
Ons laatste weekend komt eraan, dringend wat aan souvenirshopping doen! Kleine bestellingen kunnen altijd doorgegeven worden.
Omdat Kerstmis hartje zomer valt, is er een traditie ontstaan in de Blue Mountains (nabij Sydney) om het traditionele kerstfeest midden juli te houden. Dit feest wordt het Yulefest genoemd, het is meer dan twintig jaar geleden ontstaan, toen een groep Europeanen, die zich in het koudere bergklimaat bevonden, zich daar verrassend in kerststemming voelden. Ze benaderden de mensen in het Blue Mountain Resort en vroegen de aanwezigen daar om samen met hun feest te vieren, met alle tradities die erbij hoorden. Sinsdien is het feest een feit. Blue Mountains is ook een bekend ski resort, ja ook in Australië kan je skiën!

1 opmerking:

  1. Hoi Anouk, wij zijn blij dat de examens van Charlotte goed beginnen en wij hopen dat jij gelijk krijgt met de witte kerst in Belgie dan krijgen wij hem ook in Zeeland. Maar volgens onze weerman Jos Broeke is dat nog heel ver weg. De eerste vijf dagen krijgen we regen en de temperatuur is te hoog voor de maand December.
    Groeten van Aline en Pierre.

    BeantwoordenVerwijderen