Ieper

19 augustus 2013

Iedereen van de familie was het erover eens, de lokatie en het verblijf van het familieweekend dit jaar was super, hoe kan het ook anders met Bert en mezelf als organiserend comité:-)
Meestal trekken we naar de Ardennen, maar omdat we al aan zee waren leek het ons een goed idee om het niet te ver te zoeken.


Een geschikte lokatie vinden voor 24 personen is in de westhoek iets moeilijker dan in de Ardennen, maar we hadden geluk. Het oude pomphuis in Zillebeke bij Ieper was net gerenoveerd tot gastenverblijf Vijverhuis, vroeger was dit een gekend restaurant voor palingliefhebbers.
Nu dus een prachtige vakantiewoning met uitzicht op de zillebekevijver én op wandelafstand van Ieper centrum.
Verder hebben we ook weer genoten van de 'wandeling' al dachten sommige onder ons dat het een'run' was:-) en van een aantal nieuwe, gekke spelletjes, tok....
Bekijk hier onze wandelroute.

Na de barbecue met uitzicht op de vijver werd er een sterke quiz gespeeld tussen de twee grootmachten, bedankt Stan en Tuur 't zat weer goed in mekaar!
Op zondag doen we meestal iets cultureel, keuze genoeg in Ieper, we kozen voor de vestingroute met gids Frank die ons voor drie uur meenam langs o.a. de Menenpoort,  waar elke avond de Last Post wordt gespeeld, de kazematten, een ijskelder, een lokaal cafe en een Brits kerkhof...
Het weer was perfect, dat heeft er ook toe bijgedragen dat het een onovertrefbaar weekend is geworden;-)
Wij hebben in elk geval genoten, Ieper is zeker een aanrader.
Succes aan het team van volgend jaar!!

1 opmerking:

  1. Hebben wij dat allemaal gedaan? Waar blijft trouwens de afrekening! En wees gerust: de opvolgers zijn al volop aan het plannen!

    BeantwoordenVerwijderen