We zijn er weer!

8 augustus 2013

Ik realiseer me dat augustus begonnen is en dat we alweer drie weken terug in Perth zijn.
Hoog tijd voor een update dus. Voor de mensen die al ongerust werden, ik ga zeker nog verder met de blog;-) maar heb even 'extra' dagen genomen.
Het is altijd hectisch aan het begin van het nieuwe schooljaar, de lange reis, het terug aanpassen na weer zo'n leuke vakantie, ons nieuwe huis met tuin én het fantastische weer dat we achterlieten, klinkt als heimwee, was het ook wel een beetje, maar we zijn er weer!!

Het leukste aan onze terugkeer was ongetwijfeld het terugzien van Luca.
Het heeft zeker een uur geduurd voor ze kalm was, kwispelen, janken, blaffen kortom heel erg blij om ons terug te zien.
Er is goed voor gezorgd en het huis was ook netjes achtergelaten. Het enige wat ik dan weer vond, maar zo ben ik, dat er weinig feedback was, ik had graag nog eens nagepraat over hoe het echt geweest was, niet dat ik iets slecht vond of zo, maar gewoon een afsluitend gesprek zou naar mijn gevoel goed geweest zijn.  Heb ze natuurlijk wel gebeld, maar dat is toch anders.
Andere baasjes andere wetten, en Luca is natuurlijk nog een pup die haar grenzen aftast, hier en daar terug de nodige discipline:-)
Nu pas merk ik dat ze helemaal terug de 'oude' is.
weer helemaal de 'oude'

Het begin van onze vakantie in België stond helemaal in het teken van de verhuis naar ons nieuwe huis.
Een hele week tussen de dozen, inpakken, uitpakken,... alsof het ooit anders geweest is...  alleen deze keer is het anders, we bereiden onze definitieve terugkeer naar België voor.  Nog twee jaar en Charlotte is klaar met haar humaniora, de bedoeling is dat zij in België komt studeren, wij zijn dan 25 jaar 'buiten' geweest, tijd om voorgoed terug te komen. Het huis voelt goed, we hebben al enorm genoten van onze tuin, vriendelijke buren, rustige buurt...tijd voor een volgend hoofdstuk.

Terwijl België nog geniet van de mooie zomer, zitten wij hier midden in de winter, we hebben al enkele mooie dagen gehad, maar deze week is er eentje met veel regen en wind, maar wel zachte temperaturen. De kinderen zitten terug op school en het lijkt mee te vallen tot nu toe.
Charlotte volgt voor haar twee laatste jaren het IB programma, maar later meer daarover. Wat ik er al wel over kan zeggen is dat er heel veel huiswerk aan te pas komt.
Cedric zit nu in het tweede middelbaar( year 8), veel van zijn vrienden zijn verhuisd, dus is het nog even zoeken naar nieuwe vrienden.

Bert en ik hebben vorig week onze 20ste huwelijksverjaardag gevierd samen met de kinderen. We hebben het simpel gehouden en lekker gebarbecued, meer moet dat niet zijn!
Wisten jullie trouwens dat wij getrouwd zijn op de dag dat Koning Boudewijn gestorven is.

De volgende dagen neem ik jullie nog even mee naar onze vakantie aan zee en het familieweekend in Ieper.

    

2 opmerkingen:

 1. Blij dat jullie er weer zijn!
  Mag jullie niet vergeten te bedanken voor de gastvrije ontvangst in jullie mooi, héél mooi huis... Afscheidnemen blijft moeilijk voor ons. Wij wensen de kids veel succes in het nieuwe schooljaar!
  Onze felicitaties voor jullie 20-jaar huwelijk. En of wij nog wisten dat Boudewijn gestorven is op jullie trouwdag. We hoorden het op de radio toen wij van het trouwfeest naar huis reden.
  En daarmee is het eerste contact weer gelegd. Nog een héél prettige tijd in Perth en tot ...

  Maria & Willy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en nu genieten van WA ;-)
  tot binnenkort
  DIrk en Pascale

  BeantwoordenVerwijderen