Darling Harbour Sydney

Darling Harbour, gelegen op een tiental minuten wandelafstand van ons hotel, was vroeger een industrieterrein en internationale haven voor de wol-, graan-, hout- en steenkoolindustrie.
Deze wijk raakte in het slop, maar eind 20ste eeuw, in 1984, is hij volledig opgeknapt. Het is een gezellige wijk geworden met veel restaurants en cafés, waaronder het Hard Rock café, gratis amusement, speeltuinen en hotels met uitzicht over de baai. Sydney Aquarium en het Nationaal Maritime Museum zijn hier de belangrijkste attracties. Wij gingen hier 's morgens  meestal ontbijten met uitzicht op  het water en de skyline.


De Tidal Cascades is een verzonken fontein van Robert Woodward. De dubbele spiraal van water en paden weerspiegelt de ronde vorm van het Convention Center
Convention Center


Tidal Cascades
Het Maritime Museum is de thuishaven van de HMB Endeavour, een replica van het schip waarmee James Cook in 1770, de oostkust van Australië in kaart bracht. We hadden pech en konden niet boord, want hij lag er niet, hij is momenteel in Hobart (Tasmanië) voor een tentoonstelling aldaar.
HMB Endeavour
Dan besloten we maar om naar het aquarium te gaan, altijd indrukwekkend om eens een paar haaien van heel dichtbij te kunnen zien. Hier konden we het leven in Sydney Harbour, de diepzee en het Groot Barrière Rif bewonderen in enorme reservoirs met wandergangen onder het wateroppervlak. Bij de inkom werden we verwelkomt door de Romeinse god Neptunus... in lego, was dit nu Legoland of een aquarium, overal stonden van deze levensgrote beelden met op het einde een mozaïek muur, het was wel knap gedaan, en natuurlijk ook heel mooie vissen gezien, de ene al wat gevaarlijker dan de andere.
Vervolgens wandelden we langs Cockle Bay Wharf, een kleurrijke, levendige buurt met veel restaurants, hier hebben we een paar keer iets gedronken.
Sydney is ook een kindvriendelijke stad, Charlotte en Cedric konden het toch niet laten om even de speeltuin in te gaan...

Via Pyrmont Bridge gingen we richting centrum. Deze brug is de oudste draaibrug ter wereld.  Onderstaande foto, getrokken op de Pyrmont Bridge, vanwaar we een mooi uitzicht hadden op de Sydney Tower, hoogste punt van de stad, pal in het centrum.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten