Sydney

28 maart 2012

We zijn net terug van een vierdaagse trip naar Sydney, de grootste en oudste stad van Australië, gelegen in het zuid-oosten in de deelstaat New South Wales met ruim vier miljoen inwoners, aan de Stille Oceaan en de Tasman Zee. Het is net geen vijf uur vliegen en drie uur tijdsverschil met Perth. Sydney mag dan wel de belangrijkste stad zijn op economisch en cultureel vlak, toch is het niet de hoofdstad.Toen Australië een hoofdstad zocht, vonden twee steden, Sydney en Melbourne, dat zij dat moesten worden. Om een einde te maken aan deze strijd, werd besloten een heel nieuwe hoofdstad te bouwen die tussen de twee lag, en zo is Canberra ontstaan, huidige hoofdstad van Australië.


Eigenlijk kan je het centrum van Sydney opdelen in vier stukken; de meest belangrijke bezienswaardigheden liggen hier. The Rocks en Circular Quay zijn het oudste gedeelte van centraal Sydney. Het stadscentrum is de centrale zakenwijk; ten westen daarvan ligt Darling Harbour met het bekende Chinatown. De Botanic Gardens en the Domain zijn de groene oase in het hart van de stad en ten oosten daarvan vind je Kings Cross en Darlinghurst, de as van de cafécultuur en Paddington, een wijk die zijn 19-eeuws karakter behouden heeft.


Sydney kent ook tal van musea waar, in navolging van de huidige belangstelling voor de sociale geschiedenis van Australië, de nadruk ligt op de levensstijl van de Sydneysiders  (inwoners van Sydney) van vroeger en nu.
Ook buiten het centrum, rond de haven, liggen fraaie voorstadjes, stranden en historische bezienswaardigheden zoals de Taronga Zoo en het beroemste strand van Sydney, het sikkelvormige Bondi beach. In het noorden van de stad ligt het Olympisch park, waar in 2000 de Olympische zomerspelen werden gehouden. Ons hotel was perfect gelegen, midden in het centrum, vanwaar we alles te voet of met de ferry hebben bezocht. Vrijdag, onze eerste dag, zijn we begonnen met het centrum en Darling Harbour te verkennen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten