Cape to Cape in Margaret River

11 januari 2014


De Cape to Cape Walk is een wandelpad van 125 km lang tussen Cape Naturaliste en Cape Leeuwin in het Leeuwin-Naturaliste National Park helemaal in de zuidwestelijk hoek van AustraliĆ«. De volledige wandeling duurt 7 dagen.  Wij hebben een paar wandelingen in Cape Naturaliste gecombineerd en dan met de auto verder gereden naar Augusta om de Cape Leeuwin te bezoeken.

We vielen van de ene verbazing in de andere, prachtige kusten, witte stranden en een fantastisch klimaat, er waait altijd aan afkoelende wind, toch wel goed beschermen tegen de zon. Hier nog geen massatoerisme, of is Australiƫ zo uitgestrekt dat een paar toeristen niet opvalt, wij vonden dat in elk geval niet erg:-)
vuurtoren in Cape Naturaliste


prachtige uitzichten

We waren iets te laat voor de walvismigratie, wel veel zeehonden gezien

mooie Bunker Bay strand van Dunsborough
nog meer mooie uitzichten
Na onze 10 km wandeling zijn we verder gereden naar Augusta. Alvorens de Cape Leeuwin te bezoeken even uitblazen in Flinders Bay. De meeste stranden aan deze kant van het land zijn ideaal om te surfen of kitesurfen


Flinders Bay
De naam Cape Leeuwin klinkt Nederlands en dat is het ook, deze naam verwijst naar het Nederlandse schip de 'Leeuwin' dat het in 1622 ontdekte. Het wordt dan ook wel eens 't landt van de Leeuwin' genoemd
Op dit punt ontmoeten de Indische Oceaan en de Southern Oceaan elkaar. Indrukwekkend om te zien hoe sterkt de wind en de golven hier zijn.

vuurtoren Cape Leeuwin

 two oceans meet
Geen opmerkingen:

Een reactie posten