Southern Forests

14 januari 2014

Margaret River is echt een aanrader, nooit verwacht dat het zo anders kon zijn dan Perth.
We hebben twee dagen heerlijk genoten van de prachtige wandelingen, het lekkere eten, de wijn en de uitzichten. Tijd om verder te reizen naar onze volgende bestemming.

Via Caves Road verlaten we de Margaret River regio richting Pemberton. We laten de grotten die onderweg nog te bezichtigen zijn aan ons voorbij gaan.  Onderweg rijden we door het Boranup Karri Forest. Dit woud maakt nog steeds deel uit van het Leeuwin Naturaliste National Park. Boranup is het Aboriginal woord voor 'mannelijke Dingo'.  Spijtig genoeg hebben ze die honden in deze streek uitgeroeid omdat ze een bedreiging vormden voor de schapen.
Grote karri-bomen domineren hier de heuvels en de vallei, deze bomen kunnen meer dan 50 meter hoog worden, heel indrukwekkend om te zien, het is zo'n contrast met wat we tot nu toe gezien hebben.
Caves Road
Pemberton is gelegen in het hart van deze karri-bossen en was vroeger het middelpunt van de houthandel, hoe kan het ook anders met zulke bomen. Het is gelegen aan het Gloucester National Park, ja alweer een National park en ik kan je nu al zeggen, het is niet het laatste dat we bezocht hebben op onze roadtrip :-)
Het is de thuishaven van twee indrukwekkende klimbomen, de Dave Evans Bicentennial Tree, hij is 68 meter hoog, gelegen in het Warren National Park, wat vlakbij ligt en de Gloucester Tree, 61 meter, in het Gloucester National Park.
We gingen ze wel niet allebei beklimmen, de kinderen kozen uiteraard de hoogste:-) Toen we ter plaatse kwamen waren er nog maar twee moedige personen die de klim aandurfden...Charlotte en Bert.  Ik heb wel even geprobeerd maar ben na vijf treden weer naar beneden gekomen, ik kreeg hoogtevrees alleen al door omhoog te kijken:-), maar vooral ook een gevoel van onveiligheid, de boom is op eigen riscio en zonder veiligheidsriemen te beklimmen.  Toen ze halfweg waren vond Bert dat het genoeg was, te onveilig, Charlotte heeft braaf geluisterd naar de papa en is ook mee naar beneden gekomen:-)

platform halfweg de top

halfweg

selfie of the brave!

panoramisch uitzicht 
Cedric en ik piepkleinDeze dag stond trouwens helemaal in het teken van bomen kijken en kilometers vreten. We moesten die dag nog ergens tussen Denmark en Albany aankomen, meer bepaald in Torbay, waar we voor de volgende twee nachten een appartement gehuurd hadden.
Walpole
Onderweg passeer je veel kleine dorpen, tussen Walpole en Denmark bevindt zich The Valley of the Giants. Maar eerst maakten we een stop in het Walpole Nornalup National Park om er de Giant Tingle Tree te bewonderen, de oudste Eucalyptus ter wereld. Hij heeft een omtrek van 25 meter!Intussen zien jullie waarschijnlijk door al die bomen het bos niet meer...maar wat wij ook heel tof vonden was de Tree Top Walk in The Valley of The Giants even verderop tussen Walpole en Denmark, een wandeling tussen de boomtoppen van Tingle Forrest op een hoogte van 40 meter.
Deze keer aangenaam wandelen op een stevige, veilige constructie, met nog maar een beetje hoogtevrees.


En om het bomenhoofstuk helemaal af te sluiten nog een wandeling op de grond door het Ancient Empire, waar we voor een laatste keer die prachtige, reuze bomen konden bewonderen.
Genoeg bomen gezien, tijd om richting Albany te rijden voor nog meer avontuur.Geen opmerkingen:

Een reactie posten