Margaret River

9 januari 2014

Wij zijn net terug van een vijfdaagse trip naar Margaret River en Albany. In plaats van een verre reis te maken hebben we de streek ten zuidwesten van Perth een beetje beter leren kennen.
Het landschap ten zuiden van Perth is zeer divers, bossen, met enkele van de hoogste bomen ter wereld, bergen, een prachtige kustlijn, mooie stranden en een heerlijk klimaat. Hier bevindt zich ook de bekende Margaret River wijnstreek die we uitgebreid hebben bezocht.

We zijn vertrokken vanuit Perth richting Mandurah, vandaar naar Bunbury, Busselton, Dunsborough en Yallingup, ten noorden van Margaret River, waar we twee nachten gebleven zijn. Daarna via Pemberton, Walpole en Denmark naar Torbay een klein gehucht van Albany, waar we nog twee dagen gebleven zijn. Op het kaartje hieronder het groen en donkergroen stipje links beneden( South West en Great Southern)
Met de reisgids op schoot stopten we op verschillende plaatsen waar wij dachten leuke en interessante dingen te zien. Australië is zo uitgestrekt en er is zoveel te zien dat je keuzes moet maken.
Onze eerste stop was Mandurah, ook wel eens het Venetië van Australië genoemd. Rond de jachthaven is er een hele nieuwe, sjieke wijk gebouwd met allemaal grachtjes eromheen. De huizen en appartementen hebben allemaal hun eigen aanlegsteiger, een 'bootje' is hier een must.

We hebben er genoten van een heerlijk ontbijt aan Dolphin Quay en een wandeling door de stad alvorens door te rijden naar Busselton, dat vooral bekent staat voor zijn bijna 2 km lange zeepier, de langste steiger van Australië, die nog herinnert aan de tijd dat de stad dreef op de houthandel.  Het is zeker de moeite om tot op het einde van de pier te wandelen, waar je een onderwaterobservatorium kan bezoeken. Negen meter onder water kan je het prachtige koraal onder de steiger bewonderen. Er is ook een mooi strand met rustig water, ideaal voor wie niet van grote golven houdt. Busselton is verrassend leuk.


Ons hotel voor de eerste twee dagen was gelegen in Yallingup, even voorbij Dunsborough, waar we nog net de tijd hadden om de omgeving te verkennen.  Het wordt al snel duidelijk hoe mooi deze streek is. Het eigenlijke dorpje Margaret River vinden wij nogal toeristisch, wij zijn er maar eens doorgereden, het zijn vooral de verschillende wijngaarden met de lekkere restaurants en mooie uitzichten die de moeite zijn, hier ook weer een kwestie van keuzes maken..wij eten en drinken graag een glaasje, maar willen ook vooral veel zien en wandelen.  Er is een uitgebreid aanbod aan wandelingen, we proberen er de mooiste uit te zoeken.
uitzicht op de tuin vanuit onze kamer
tuin verkennen
strand Yallingup


Mijn eerste wilde kangoeroe's gezien tussen de wijnranken


1 opmerking:

  1. Inderdaad, het is hier ook een fantastisch vakantieland :-). Hadden we het geweten we hadden jullie kunnen gidsen in ons "dorp". :-)

    BeantwoordenVerwijderen