Fata Morgana

19 januari 2014

We hebben vanmorgen voor de kust van Perth een echte mooie Fata Morgana gezien oftewel een luchtspiegeling. Als je meer technische uitleg wil hierover klik dan hier.
Vanaf het strand kijken we normaal uit op Rottnest Island, het was vandaag niet anders, alleen leek het nu alsof het eiland opgestegen was vanuit de zee, heel spectaculair!
spooky Rottnest


Het is vandaag een zeer warme dag met weinig wind, op zulke momenten heb je naar het schijnt de meeste kans om dit fenomeen te bewonderen en in mijn geval vast te leggen op camera.

Gelukkig maar dat er geen wind was vandaag, het grootste gevaar voor de bosbranden hier in Perth is nu wel geweken.  Vorige week nog woedde er op zo'n 20 km landinwaards een felle brand, 52 huizen zijn verwoest en één iemand liet hierbij het leven.  Het was toen de heetste dag van de zomer tot nu toe met een maximum temperatuur van 44°C, voeg hierbij kurkdroge bossen en felle wind, ideale coctail voor bosbranden.  Gelukkig is dit voor Perth maar één dag geweest, de rest van de week 'koelde' het weer af naar een aangename 30°C.  Dus op zich is die warmte heel goed uit te houden.
Veel erger is het voor het zuiden van het land waar de hitte maar blijft aanhouden en waar er wel degelijk een hittegolf heerst.  Ook in deze streek woeden er momenteel zo'n 35 bosbranden, die nu stilaan onder controle zijn, maar nog niet uitgedoofd zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten