Anzac koekjes

28 oktober 2011


We hadden beter moeten weten toen we daarstraks op stap wilden gaan. Het is een feestdag vandaag en natuurlijk is alles gesloten...  Wat beter te doen dan wat te klussen in huis, er valt altijd wel wat te doen nu we geen personeel meer hebben:-)
 Ik heb mij eens aan de ramen gezet, Charlotte had zin in koekjes bakken, ze wilde iets bakken typisch van hier, even opgezocht en Anzac koekjes leek ons een goed idee.
Ze zijn een typische lekkernij uit Australië en Nieuw-Zeeland.  Het is een recept dat dateert uit WOI.  
De naam verwijst naar het Australisch New-Zeeland Army Corps.  Elk jaar op 25 april (Anzac Day) worden in Australië en Nieuw-Zeeland de gesneuvelde soldaten uit WOI herdacht. De soldaten kregen van het thuisfront o.a koekjes opgestuurd die naderhand Anzac koekjes zijn gaan heten. Door hun eenvoudig en uniek recept konden ze heel lang bewaard blijven, ideaal geschikt dus voor de lange zeereis.
Vandaag de dag zijn ze nog steeds heel populair, we hadden ze ook al een paar keer gekocht in de winkel. Kinderen maken en verkopen ze nog steeds van deur tot deur wanneer ze geld willen inzamelen voor een goed doel. Wij hebben in België onze wafelenbak.  Hier noemen ze koekjes 'bickies', Australische 'slang', daar valt nog veel meer over te zeggen, maar dat is voor een andere keer.
Intussen ruikt het hier al overheerlijk, hieronder een paar foto's en het recept, voor als jullie zin krijgen.  
Het recept is wel in het engels, Charlotte kookt beter in het Engels ;-)


Anzac Biscuits recipe - Best Recipes

aan de slag, ingrediënten mengen
bolletjes rollen
voorverwarmde oven 200°C voor 15 minuten

Klaar!

Smakelijk!


1 opmerking: