Rottnest Island

Op 20 km voor de kust van Perth ligt het eiland Rottnest.
De Nederlandse ontdekkingsreiziger Willem de Vlamingh ontdekte dit eiland voor het eerst tijdens zijn reis langs de kust van West-Australië. Toen hij als eerste Europeaan het eiland aandeed merkte hij dieren op die iets groter waren dan een kat, met een donkere pels.
Quokka
Hij dacht dat het een rattensoort was en noemde het eiland daarom 'rattennest'. Wat hij werkelijk zag was familie van de Wallaby, de Quokka, er zouden naar schatting nog tussen 7000 en 10 000 Quokka's op het eiland leven. Wij hebben er zondag maar een stuk of vijf gezien, misschien houden ze niet van de regen, het heeft namelijk de hele dag geregend.
Wij hebben de overzet genomen in Fremantle, het is maar 20 min rijden en ligt ten zuiden van Perth. De ferry duurt amper een half uurtje. Het eiland is autovrij, je kan het alleen te voet of per fiets bezoeken. Er  is ook één bus die constant rondjes rijdt.Een rondrit per fiets is ongeveer 30 km, ideaal dus voor onze daguitstap. Het hele eiland is 11km lang en 4km breed.
Het doet ons deugd om nog eens te fietsen, het is al een tijdje geleden, alleen hadden we pech met het weer...het stortregende:-(  Normaal gezien duren de buien hier niet lang en besloten we om even te
wachten tot het ergste over was. Maar het bleef maar duren...
Geduldig wachten
nog met de glimlach
doorweekt en koud
minder glimlach

Slim geweest en regenjassen gekocht

We konden eindelijk beginnen aan onze tocht, het was ook nog lekker warm onder dat stuk plastiek. Af en toe was de regen wat minder en in de namiddag was de zon van de partij, héhé. Eén voordeel als het regent, er is dan bijna geen wind, wat het fietsen ook weer aangenamer maakt. De kustlijn van Rottnest omvat prachtige stranden, baaien en koraalriffen, ideaal om te surfen, zwemmen en snorkelen, we komen zeker nog eens een keertje terug in de zomer.
Pelikaan in Little Parakeet Bay
Het is hier ongelooflijk stil, veel vogels af en toe een Quokka, mooie uitzichten, hier hou ik wel van. De gehuurde fietsen zijn niet zo perfect in orde, bij Charlotte en Bert werken de verzetten niet meer, wat soms een beetje ergernis en kramp veroorzaakt bij één van de vele heuvels, ja ook Rottnest is heuvelachtig:-) Cedric en ik hebben geluk, onze fietsen zijn ok, of zijn het onze goeie benen vandaag?
vader en dochtereven rusten
We fietsen helemaal tot het meest westelijke punt van het eiland, Cape Vlamingh, van hieruit heb je een spectaculair uitzicht. De kleuren van de Indische Oceaan zijn hier prachtig alsook de metershoge golven. We pauzeren hier even en kijken naar de oceaan, in de verte zien we walvissen uit het water springen, spijtig net iets te ver om er een mooie foto van te maken, Whale Watching wordt zeker een van de volgende trips. 
Cape Vlamingh Lookout

 De zon begint stilaan door te breken, wat doet dat deugd die warmte, tijd voor onze picknick op één van de mooiste strandjes van het eiland, volgens de Capitoolgids. We zetten ons neer en genieten van het het moment en van onze broodjes met ham en kaas. Little Salmon Bay is inderdaad een mooie baai, bij warmer weer dé plaats om te snorkelen.We nemen rustig onze tijd, want van hieruit is het nog maar 5 km naar Thomson Bay, vanwaar we de ferry terug nemen naar Fremantle. Een geslaagde dag, zeker nog eens over te doen bij mooi weer én met onze eigen fietsen!
wachten op de ferry

3 opmerkingen:

 1. Dat heb je weer goed voor mekaar gebracht.
  Stilaan wordt het duidelijk hoe mooi jullie daar wonen en iedere vrije dag op ontdekkingstocht gaan.Nu kunnen wij ook meegenieten van de prachtige uitstappen.xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zooooooo mooi! Jaloeeeers!!!!
  Geniet ervan, en teuteu-teuteu-teuteu... let op voor de witte haai!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk jullie een beetje te kunnen volgen via deze blog. Wahw echt super mooi ginder en wat een prachtige villa... We zien dat jullie ervan genieten!
  Vele groetjes van ons en tot ....
  Anja & co x

  BeantwoordenVerwijderen