Australia Day!

26 januari 2012

Vandaag wordt er in heel het land 'Australia Day' gevierd. Een vrije dag voor iedereen, ja ook voor Bert dit keer:-) De meeste families trekken op deze dag naar het strand of naar één van de vele parken om  te picknicken en te barbecueën. Er wordt ook veel gesport of naar sport gekeken op tv, in ons geval hebben we naar de match van Clijsters tegen Azarenka gekeken, geen finale voor Kim, spijtig.

Tegen de avond zakken ze dan af naar de Swan River voor een spectalulair vuurwerk. Wij waren uitgenodigd bij Dirk, een collega van Bert, die in de stad woont. Hij heeft een appartement op de 16de verdieping, vanwaar we een prachtig uitzicht hadden op de rivier, uiteraard was er ook een hapje en een drankje voorzien. Stipt om acht uur begonnen ze met het afsteken van het vuurwerk dat zo'n 25 minuten geduurd heeft!
We moesten natuurlijk eerst wachten tot het donker werd, intussen waren er tal van luchtshows met stuntvliegtuigen, een gevechtsvliegtuig, parachutisten en zelf een commercieel vliegtuig kwam voorbij vliegen.


mensen komen samen aan de rivier en in Kings Park
 zon is bijna onder
met tatoeage en al


stuntvliegtuig
 finale!


Het was onze eerste 'Aussie day' hier en we hebben ervan genoten.
Voor wie graag meer wil weten over de geschiedenis ervan, verwijs ik graag door naar volgende site:

http://www.australie.nl/id/1/373/geschiedenis_australie.htmlGeen opmerkingen:

Een reactie posten