Rockingham Perth

16 januari 2012

Op minder dan een uur rijden ten zuiden van Perth ligt Rockingham, hier vind je prachtige stranden waar je goed kan zwemmen omdat ze in een baai gelegen zijn en er dus geen golven zijn. Zo kon ik ook eens genieten van de Indische oceaan en hebben Bert en ik voor het eerst gezwommen! Zeer welkom na een wandeling in Point Peron dat vlakbij ligt. De grootste attractie in Rockingham is het Shoalwater Islands Marine Park, waar je kan snorkelen, vissen of het nabij gelegen Pinguïn Island bezoeken. Omdat het al een stuk in de namiddag was, houden we dit bezoek voor een volgende keer en proberen we pinguïns te spotten met onze verrekijker, helaas niet te zien vanop het vaste land. Het zijn dwergpinguïns en ze komen alleen voor in Australië en Nieuw-Zeeland, het is ook de enige pinguïnsoort die broedt op het Australische vast land.
Pinguïn Island getrokken vanuit Point Peron
Cedric kijkt of er pinguïns te spotten zijn

Point Peron

Veel bijzondere vogelsoorten


Bobtail hagedis
Tijdens onze wandeling kwamen we deze Bobtail hagedis tegen, ze zijn makkelijk te herkennen aan hun korte staart, het lijkt alsof er een stuk af is, we waren ze eerder al eens tegengekomen in andere parken. Deze hagedis is helemaal niet gevaarlijk. Later op de dag hebben we nog een hapje gegeten en terwijl we daar zaten komt er een dolfijn voorbij gezwommen op nog geen 20 meter van het strand, niemand, behalve wij dan, die ervan opkeek:-) Het is op die plaats blijkbaar heel gewoon dat deze wilde dolfijnen langskomen tegen de avond. Lijkt me geweldig om eens met dolfijnen te zwemmen. 

Zondag Surf Life Saving dag, het is hier nog vakantie, weinig kinderen dus, maar het deed wel weer deugd om terug te zijn, of Charlotte en Cedric er ook zo over dachten... grote golven zondag en...kwallen.  Terwijl Cedric de run-swim-run deed sloegen ze toe, iedereen van de groep werd een paar keer gebeten, op zich zijn die beten niet gevaarlijk als je er niet allergisch aan bent natuurlijk. Gelukkig was Charlotte ok, ook in haar groep werd iedereen gebeten, de begeleiders wilden wel dat ze in het water gingen om eens mee te maken hoe het voelt om gebeten te worden, als je mensen moet redden moet je het water in, kwallen of niet. Hier hebben ze wel een punt.
Het heeft heel de dag nog wat 'nagepikt', maar heel erg was het niet, warm douchen, daarna wat azijn of tandpasta erop en vanmorgen was het alweer vergeten. 
De vakantie zit erop, morgen weer naar school, ben eens benieuwd of er veel nieuwe kinderen zullen zijn.
De eerste grand slam van het jaar, The Australian Open is vandaag van start gegaan. We moeten nu niet meer in het midden van de nacht kijken:-) er is maar drie uur tijdsverschil met Melbourne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten