Kings Cross, Darlinghurst en Paddington

Op onze voorlaatste dag was het weer omgeslagen en kregen we regen, had gelukkig onze regenjassen meegenomen omdat regen wel vaker voorkomt in Sydney. Deze dag hebben we een lange wandeling gemaakt ten oosten van het stadscentrum.
Kings Cross en Darlinghurst waren in de jaren twintig van de vorige eeuw berucht om hun straatbendes.
Beide wijken zijn tegenwoordig dichtbevolkte buurten. Kings Cross kent een druk caféleven, ondanks de nabijheid van de rosse buurt.
Het stadsdeel Paddington wordt ook nu nog geroemd om zijn stijlvolle victoriaanse rijtjeshuizen met veranda's van smeedijzeren 'kantwerk', zijn goede restaurants, galeries en antiekzaken. Op zaterdag komt iedereen samen op de plaatselijke markt. Wij waren er op een zondagmorgen, het regende en de meeste zaken waren nog gesloten, maar op zich wel de moeite, want het was zo anders dan wat we tot dan toe van Sydney gezien hadden.
Op de terugweg hebben we in de Botanische tuin genoten van een late lunch, intussen was de zon weer van de partij en kregen we zelfs zonnemelk en een sombrero aangeboden.
'My Kitchen Rules' is een kookprogamma waar koppels tegen elkaar koken, we kijken daar wel eens naar. Eén van de juryleden is een bekende chef hier in Australië, Manu Feildel. Zijn restaurant L'Etoile bevindt zich in Paddington.
Cedric voor het restaurant van chef Manu


rijtjeshuizen in Paddington

Horderns trappen

 heel bekende snackbar in Sydney, al 50 jaar!

Woolloomooloo Finger Wharf was vroeger een passagiersterminal, nu is het deels een hotel, appartementen en natuurlijk ook hier weer vele visrestaurants
Bert sombreros

Charlotte sombreros

Cedric sombreros
lunch bij  de Andrew Carlton Pool in de botanische tuin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten