New Delhi


24 april 2012

Het was gezellig om nog eens een weekje in Delhi te zijn, geloof het of niet, maar het was heel ontspannend.  Er is in dat jaar niet veel veranderd:-) nog altijd dezelfde 'georganiseerde' chaos.
Ik heb meteen een bezoek gebracht aan de school waar onze kinderen zaten. De mascotte van de school is veranderd, vroeger waren het de 'Falcons', nu de 'Tigers' met hun zwart-gele kleuren.
kiosk op AES

zwembad AES
Ik was ook nog wel eens benieuwd hoe mijn groentemarkt (INA markt voor de kenners) eruit zou zien, toch een plaats waar ik iedere week kwam, ik was aangenaam verrast, het stalletje waar ik altijd kocht was volledig gerenoveerd, marmer op de grond, ijzeren rekken en spots in een vals plafond. Uiteraard kenden ze mij daar nog, het is volop mango seizoen, spijtig dat ik er geen kan meenemen naar Australië.

mango's! 

bij de poelier

verse vis

verse scampi's
Wat ook niet mocht ontbreken op mijn korte trip was een bezoek aan Sarojini Nagar Market, op deze markt is vanalles te koop, maar ze is vooral interessant voor kleding, alle afgekeurde kleding, die in India wordt gemaakt, komt hier terecht, soms is de kleur of de maat fout of ontbreken er knopen, hier is alijd wel een of ander merk te vinden tegen een spotprijs, de voorraad t-shirts voor de mannen is weer aangevuld.
ingang van de markt, safety first!

stalletje met aardewerk

dé winkelstraat


Natuurlijk mag ook het Indische eten niet ontbreken, dat ik toch wel heb leren appreciëren met de jaren:-) Voor de gelegenheid wist Marleen een lekker Zuid-Indisch restaurant in Hauz Khas Village, waar we genoten hebben van dosa's, een soort pannenkoek gemaakt van rijst en zwarte linzen, gevuld met aardappelen, uien en groenten

Ik kon het ook niet laten om nog eens een kijkje te gaan nemen in 'ons' huis waar we elf jaar gewoond hebben, ik had mij laten vertellen dat er nog niemand anders ingetrokken was, onze tuinman (mali) was op post, hij onderhoudt de tuin nog altijd en ik moet zeggen, buiten zag alles er netjes uit, binnen daarentegen was het nog steeds zoals wij het een jaar geleden hebben achtergelaten, de eigenaar gebruikt het nu als opslagruimte voor zijn meubels...

G-2 Pushpanjali Farms
met Ramlal
met Mahesh

1 opmerking:

  1. Dat heb je weeral ferm verteld Anouk.
    Voor ons is het allemaal zeer herkenbaar,net of we erbij waren.Een beetje evolotie en vernieuwing is toch merkbaar.Heb je er al bij stil gestaan Anouk, dat je al 1/4 van je leven in India gewoond hebt???
    Dikke kussen voor allemaal vanuit de koude Cardijnstraat.
    Mama Papa.

    BeantwoordenVerwijderen