Sydney Harbour Brigde

 
Op onze laatste dag, na het ontbijt, hadden we een afspraak op de Rocks, voor het toch wel spannendste gedeelte van onze trip, de drie en half uur durende klim, onder leiding van een gids, over ladders, looppaden en de bovenste boog van de Harbour Bridge.
We hebben even getwijfeld of we het wel zouden doen, ik heb toch wel een beetje hoogtevrees én het is niet goedkoop, zoals alles in Australië trouwens. We hebben dan toch maar vlug besloten om deze kans te grijpen, er nog eens voor terugkomen zou het nog duurder maken:-)  Meteen hadden we ook het verjaardagscadeau voor Bert, die eerder die week jarig was.
De wandeling was zeer goed georganiseerd en helemaal niet gevaarlijk, alles wordt tot in de kleinste details uitgelegd en er is zelfs een simulator van de ladders voor je aan de eigenlijke klim begint, ook wordt er van iedereen een alcoholtest afgenomen, dus geen aperitief voor je aan de klim begint! Gedurende de hele wandeling hang je vast met een veiligheidsriem, het ergste vond ik de vier ladders opklimmen, éénmaal op de bovenste boog was het alleen nog maar genieten van het prachtige uitzicht over de stad. De gids vertelt onderweg de hele geschiedenis van de brug. Wij vonden het echt de moeite en zijn blij dat we het gedaan hebben.
Het was een mooie afsluiter van onze vierdaagse citytrip.
Sydney is echt een aanrader voor al diegene die Australië ooit willen bezoeken, nadat ze bij ons in Perth geweest zijn natuurlijk:-)
bijna boven
yes we did it!
nog even nagenieten
met een 'Dame Blanche'
Na ons avontuur op de brug wilden de kinderen nog eens met zo'n supersnelle boot gaan racen, wij vonden het wel goed zo voor die dag... toen we voorbij deze attractie wandelden zagen we dat de laatste rit van de dag gratis zou zijn, omdat er een groep de boot had afgehuurd voor een fotosessie. Tja toen konden we geen nee meer zeggen...ondanks de regenjassen waren we kletsnat, maar het was fun!1 opmerking:

  1. "Er voor terug komen zou het nog duurder maken" is volgens mij een héél positieve instelling. Hoe dikwijls hebben wij dat al niet toegepast.
    Mooie beschrijving van bezoek aan Sydney: bezoek "bijna" overbodig...
    Nog een vrolijk Pasen aan iedereen!

    BeantwoordenVerwijderen