The Rocks en Circular Quay


Na ons bezoek aan de zoo zijn we met de ferry teruggevaren naar Sydney Cove, bij Circular Quay, dat samen met The Rocks het oudste deel van centraal Sydney is, persoonlijk vind ik dit ook het gezelligste deel van de stad, hier ook weer veel leven in de brouwerij met zijn vele cafés en restaurants, met ofwel uitzicht op the Rocks met zijn Harbour Bridge, of op het toch wel meest opvallendste icoon van de haven, Opera House.
Circular Quay wordt ook wel eens de geboorteplaats van Australië genoemd. Hier loste de First Fleet( twee oorlogs- en negen transportschepen) in januari 1788 zijn eerste menselijke lading van veroordeelden, soldaten en ambtenaren, en wordt de nieuwe Britse kolonie New South Wales uitgeroepen.
In deze beginperiode hadden deze mensen het zwaar te verduren, ze woonden in The Rocks in tenten in de meest erbarmelijke omstandigheden en leefden van het plaatselijk wild en rantsoenen uit Engeland.
In de oude, gerestaureerde zandstenen gebouwen zijn nu boetiekjes en kunstwinkeltjes te vinden.dit cruiseschip lag in de haven toen we terugkwamen van de zoo
Sydney Opera House werd ontworpen door de Deense architect Jorn Utzon, de bouw ervan heeft 14 jaar geduurd, aangezien de constructie uniek was en de problemen dus ook. We hebben genoten van onze rondleiding binnen, spijtig genoeg mochten er geen foto's gemaakt worden. De grootste zaal telt 2690 stoelen en wordt gebruikt voor symfonie- en kooruitvoeringen, jazz, folk-en popconcerten. In deze zaal bevindt zich ook het grootste orgel ter wereld. Een tweede, iets kleinere zaal wordt gebruik voor opera's en dansvoorstellingen. Beneden zijn er ook nog een paar theaterzalen voor kleinere producties. Heel indrukwekkend om dit van dichtbij te kunnen zien! Het dak bestaat uit een miljoen witte tegeltjes, die elk moment van de dag een verschillend beeld geven van dit unieke kunstwerk.
wandeling langs Sydney Cove

wandeling langs Farm Cove met zicht op Opera House

zicht op Harbour Bridge vanuit Sydney Cove

zicht op Opera House vanuit Sydney Cove

klaar voor een tour in Opera House

luisteren naar de gids

zicht op Harbour Bridge vanuit Sydney Cove
 de grote foyers van Opera Theatre en de Concert Hall,vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de haven

Na ons bezoek aan Opera house wandelden we verder naar The Rocks, die zijn naam dankt aan de ruige rotsen die het zicht bepaalde van deze gezellige wijk, met zijn weekend markt en vele restaurants.


wandeling langs historische gebouwen


zicht op de brug vanaf The RocksOm deze dag af te sluiten zijn we nog naar een prachtig vuurwerk gaan kijken in Darling Harbour.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten