Eerste schooldag

Op 27 juli was het dan zover, eerste schooldag op een nieuwe school! Charlotte en Cedric waren nog te klein toen we vanuit Singapore naar India verhuisden, voor hen was de school in Delhi hun eerste school   daarna zijn ze niet meer verhuisd, tot nu...


De school in Perth is ook een internationale, maar veel kleiner, totaal aantal leerlingen is 250, wat een verschil met de vorige, waar ze met 1400 studenten waren. Elke grade heeft hier maar één klas, zo zit Cedric in het zesde met 26 leerlingen en Charlotte in derde middelbaar met 21, hier is dat het eerste jaar van de high school, grade 9. De meeste families zijn Amerikaans uit de olie en/of mijn industrie en alles wat daar mee te maken heeft.
Groot verschil met de vorige school is het uniform, tot mijn grote verbazing vinden ze het leuk om te dragen, het is echt wel een mooi, klassiek donkerblauw met grijs. ik moet zeggen het is ook wel heel gemakkelijk, geen gezeur meer over wat aan te doen en het bespaart veel tijd 's morgens:-)

De school is op drie minuten rijden met de auto! De idee om met de fiets te gaan moet nog doordringen, voorlopig hangen onze fietsen aan de haak, wegens te heuvelachtig,...wordt vervolgd.  
De eerste dag en de dagen erna zijn prima verlopen, ze passen zich goed aan en voelen zich er thuis, voor Cedric is het heel makkelijk, hij heeft direct een hele groep vrienden, Charlotte heeft ook al wel vriendinnen, maar bij meisjes van 14 ligt dit iets gecompliceerder:-) maar ze komt er wel. Leerstof lijkt goed aan te sluiten bij vorige school, voorlopig ook daar geen problemen.1 opmerking: