Examens

26 november 2011

Terwijl de meeste Australische scholen hun laatste dagen van het schooljaar ingaan, starten op ISWA de examens voor de kerstvakantie, ons schooljaar is dan halfweg. Het worden voor Charlotte haar allereerste 'echte' examens. Zes vakken op vijf dagen.  Dat moet te doen zijn! We zijn eventjes solidair en plannen dus geen uitstapjes dit weekend. Vanmorgen nog vlug naar de winkel voor wat 'snoepgoed' om te knabbelen. Cedric verveelt zich intussen niet, hij heeft twee verjaardagsfeestjes, één van de twee was op de schaatsbaan! Schaatsen bij 27 graden, moet kunnen!  Zag er wel tof uit, op het einde mochten ze ook in botsauto's glijden/botsen.

botsen op het ijs
Elk laatste weekend van november trekken schoolverlaters (leavers, schoolies) na hun laatste examen massaal naar Rottnest Island of Dunsborough om er het einde van het schooljaar te vieren én het begin in te luiden van de lange zomervakantie hier. De meeste scholen beginnen pas in februari weer. Ook hier in Perth wordt er stevig gevierd wat natuurlijk leidt tot overlast in het anders zo rustige Perth. In onze buurt blijft het gelukkig stil.  Dag en nacht wordt er door de politie gepatrouilleerd en ook hier weer, worden de redders van life saving clubs ingeschakeld om ongelukken te voorkomen, zij doen dit onder meer met hun campagne 'Don't drink and Drown'
Goed om te weten dat je nooit Rottnest (Rotto) moet bezoeken eind november.


Vanavond poging twee op de BBQ!  Ik moet iets bekennen, vorige week, de eerste keer dat we onze nieuwe BBQ uittestten, liep het helemaal fout. Het begon nochtans goed...
Kip aan't spit met veel liefde gemarineerd door Bert, aardappelen in de schil, appelmoes, opgevulde champignons en een slaatje gemaakt door de dames.Het begon fout te lopen toen we de worsten erop legde... die we trouwens in een speciaalzaak hadden gekocht...2kg...  Ik weet niet wat er nog meer in die worsten zat buiten vet, veel vet! Nooit gezien,...gevolg...hoge vlammen!! Wij dachten dat met dit type BBQ vlammen verleden tijd waren...mooi niet dus.  Spijtig, geen foto's.. je kent dat wel, op de meest belangrijke momenten is de batterij net leeg en de reservebatterij niet opgeladen.  Rest van de avond discussie of het nu aan de worsten lag of aan de BBQ;-) en het weer schoonmaken van de grill!  Oh ja, die twee kilo worsten heb ik direct in de vuilbak gegooid, gelukkig hadden we de kip nog. De smaak was wel lekker, maar had iets langer aan het spit gemogen.  Het is best anders barbecueën op gas, we hebben dit duidelijk nog niet onder de knie. Het kan alleen beteren vanaf nu.
Op het menu voor straks: Scotch filet, rib eye steak en geen worsten! Frietjes, sla, tomaten en courgette on the side.


Vleesmarinade volgens recept van Peter De Clercq van restaurant Elckerijc 
Intussen hebben we vanavond lekker gebarbecued, geen vlammen deze keer! Het vlees was heel lekker en perfect gebakken! Volgende keer proberen we het eens met vis. We blijven oefenen! Smakelijk!

BBQ saus uit Puglië

courgetten grillen

Scotch filet en Rib eye steak


het ruikt al lekker!


4 opmerkingen:

 1. Dat het al lekker ruikt weet ik niet... Maar dat het er héél smakelijk uit ziet weet ik wél!
  En als je honger hebt zoals ik dan loopt hat water uit de mond...
  Hopelijk, ik twijfel daar trouwens niet aan, heet het jullie goed gesmaakt!
  Nog véél succes gewenst aan de studenten voor de komende examans!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel geluk lieve Charlotte met je examens.
  Wat zal ik weer kaarsjes kunnen laten branden.
  Big hugs voor jullie allemaal vanuit de Cardijnstraat

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Batterij plat, dat zal wel!!!! Lekker....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Anouk, dat ziet er wel lekker uit allemaal en ik kon zo aan tafel willen komen zitten. Sterkte Charlotte met je examens.
  Pierre en Aline uit het kuode Zeeland.

  BeantwoordenVerwijderen