Kookaburra

16 november 2011

De Kookaburra ook wel eens lachvogel genoemd, is de grootste ijsvogelsoort. Zijn roep lijkt erg op een menselijke lach, maar dan heel luid. Hij komt voor in Tasmanië, Australië en Nieuw-Zeeland.  Elke morgen(vroeg) en avond rond hetzelfde tijdstip, komen ze aanvliegen. Meestal is het een koppeltje, ze zitten een tijdje op de lantaarnpaal voor de deur en 'lachen' luid. Eéntje hield er niet van om te poseren en vloog weg.Onderstaande foto heb ik eens een keer op school gemaakt, dit is de blauwvleugelkookaburra. In tegenstelling tot de andere Kingfishers, is de kookaburra een vleeseter, hij eet salamanders,slangen, insecten, muizen of andere kleine vogels. Dat wordt dus opletten als de BBQ aan is, ze staan ervoor bekend om het vlees van je BBQ te komen stelen.

Alleen had ik graag gehad dat hij ook spinnen zou eten, sinds een paar weken woont er eentje in onze garage, een Huntsman Spider (Jachtkrabspin) Ze is niet giftig, alleen een beetje groot en heel erg snel...


1 opmerking:

  1. Hoi Anouk, ben maar blij dat je geen slangen in de tuin hebt zoals Danny in Two Wells en ook heel veel spinnen heeft hij daar in het nieuwe huis. Groetjes aan de Kids en Bert.
    Pierre en Aline.

    BeantwoordenVerwijderen