Surf Life Saving WA

 Zondag, 6 november  2011

Gedaan met uitslapen op zondagmorgen! Vanaf vandaag tot en met maart, het hele zomerseizoen dus, elke zondagmorgen naar de life saving club Floreat Beach van 9 tot 11. Vergelijk het zo'n een beetje met naar de scouts of de gidsen gaan bij ons, maar dan niet om te leren sjorren, maar om alles te weten te komen over de veiligheid op het strand.
De oceaan aan deze kant van de wereld kan best gevaarlijk zijn, de golven zijn niet te onderschatten en de onderstroom is zeer sterk. Over heel Australië worden de reddingsdiensten heel serieus genomen, niet alleen omwille van de haaien, maar vooral omdat veel zwemmers zich laten verrassen door de sterke stromingen en niet meer terug kunnen, hoe goed je ook kan zwemmen. Elke familie hier is wel lid van één of andere LSC, wij  nu dus ook:-) Daarom proberen ze al vanaf 6 jaar kinderen aan te trekken, die dan als ze de leeftijd van 14 hebben bereikt de kans krijgen om een reddersdiploma te halen. Charlotte is ingeschreven om haar diploma te halen op 15 november, het is een tweedaagse cursus, heb er niet bij stil gestaan dat dit midden in de week valt en dat ze dan twee dagen school moet missen...  de jongste leden van de club, beter bekend als de 'nippers', worden per leeftijdscategorie in groepen onderverdeeld. Zo zit nipper Cedric bij de 'red caps', nipper Charlotte bij de 'grey caps'. Op een speelse manier doen ze allerlei activiteiten op het strand. Het moet vooral plezant blijven hé! Er vinden later in in jaar ook wel wedstrijden plaats tussen de verschillende clubs, maar daar zijn we nog niet.

Zo beginnen ze met een opwarming, gevolgd door estafettes, sprints en allerlei andere strandspelletjes. Een andere deel speelt zich af in zee, voor het eerst naar een boei zwemmen en weer terug, met een kleine surfplank (rescue board) in zee gaan en proberen erop te blijven liggen, niet echt simpel met die grote, sterke golven (rips)  Er wordt van één van de ouders verwacht dat ze gedurende deze twee uur ook aanwezig blijven om mee een oogje in't zeil te houden, dit hele gebeuren draait op vrijwilligers, zo word je als ouders automatisch ingezet om allerlei klussen te doen, zo staan Bert en ik drie keer per seizoen in de kantine en helpen we om de boards af te spoelen na afloop.  Het is zeker geen straf om op zondagmorgen twee uur op het strand door te brengen:-) Het is ook een mooie gelegenheid om buiten de school  nieuwe mensen te leren kennen, vooral Australiërs, want die hebben we tot nu toe nog niet  zoveel ontmoet.

Vandaag was er na afloop dan ook een soort van welkom voor nieuwe leden. Geen feestje zonder sizzlers hier.  Het zijn broodjes met een worst of een hamburger ertussen, denk niet dat ik in heel mijn leven al zoveel hamburgers heb gegeten... Voor de rest een luie zondag, morgen heeft Charlotte een test geschiedenis en is het wéér vroeg dag voor surfles nummer drie! Eerlijk gezegd denk ik niet dat ze vandaag lang zullen opblijven na hun dagje aan het strand:-)
Hieronder nog een foto van Cedric gisteren in de 'dunk tank', er was niet veel aan want het stortregende op het moment dat hij aan de beurt was, kletsnat nog voordat hij het water in ging:-) en een paar foto's van vandaag.

Cedric in de dunk tank!

 red cap die op het board probeert te blijven

grey cap met smile!

zwemmen naar de boei
om het eerst naar de boei en terug
Charlotte zwemt naar de boei

door de golf duiken

bijna terug

en als eerste uit het water!

sprinten!


 theorie les

Cedric verdwijnt even achter een golf

en komt weer veilig terug!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten