Hanoi fietstocht

15 januari 2013

Op tweede Nieuwjaarsdag gingen we vroeg uit de veren voor een fietstocht door de straten van Hanoi. Dit keer met een gids, die ons om 4u30 al stond op te wachten in de lobby. Om de hoek stonden onze fietsen al klaar. En ja het was koud, gelukkig brandde er een vuurtje.
De fietsen waren maar half in orde en hadden geen licht, waarschijnlijk doen ze deze tours alleen in de zomer, wanneer het al licht is op dit vroege uur. De helm was wel verplicht;-) We fietsen via de oude wijk naar de bloemenmarkt, die alleen 's nachts open is.


even stoppen voor een lekke band
Na de bloemenmarkt fietsen we terug richting mausoleum voor de wisseling van de wacht te zien en het hijsen van de vlag, met het Vietnamese volkslied als afsluiter. We krijgen er ook een duidelijke uitleg over de geschiedenis van Vietnam en het leven van Ho Chi Minh en zijn overwinning op de Fransen.
mooi verlicht mausoleum

hijsen van de vlag
Het is bijna zeven uur en het wordt stilaan licht, we fietsen over een drie kilometer lange brug, speciaal voor fietsen en brommers, over de Rode Rivier en weer terug. Intussen is het al heel druk verkeer.
De Rode Rivier komt helemaal uit China en is bijna 1200 km lang.
even op de foto met de rivier op de achtergrond


Om half acht waren we terug aan het hotel, juist op tijd voor het ontbijt en voor onze volgende trip naar Parfume Pagoda op twee uur rijden van Hanoi in het stadje Duc.
We proberen in een stad altijd wel een fietstocht in te lassen, maar deze vonden we niet zo geslaagd, misschien al te erg verwend in andere steden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten