Parfume Pagoda

16 januari 2013

De Parfume Pagoda maakt deel uit van een complex dat uit vele boeddhistische tempels bestaat en is één van de heiligste plaatsen in Vietnam. Het wordt door de Vietnamezen gezien als bedevaartsoord, vooral drukbezocht tijdens hun Nieuwjaar (Tet) dat eind januari, begin februari valt. Het ligt verscholen tussen grotten in een prachtige natuur van kalkstenen kliffen.
We rijden twee uur vanuit Hanoi richting zuidwesten tot we in het dorpje My Duc aankomen.
Van daaruit worden we per groepje van zes naar de voet van de berg geroeid, want de pagode is alleen bereikbaar via de rivier. Opmerkelijk hoe sterk deze kleine fragiele vrouwtjes zijn, iets meer dat een uur roeien met zes gezonde toeristen...
Zoals ik eerder al zei is het hier volop winter, heel mooie foto's zitten er dus niet bij, het is nogal mistig.
Voordeel is dat er bijna geen volk is in deze periode en dat er geen files zijn op de rivier. We genieten  van de rust, stilte en het prachtige landschap.


Aan de voet van de berg starten we onze klim richting Parfume Cave.
na een kwartierje flink bergop komen we aan de Thien Tru Pagode waar we een verzorgde Vietnamese lunch krijgen aangeboden.
Na de lunch bezoeken we eerst 'Heavens Kitchen' zoals deze pagode ook wel eens genoemd wordt, om vervolgens de kabellift naar de top te nemen om de grot te bezoeken.  Het is vier km klimmen naar de top, niet dat we dit te zwaar vonden, deze formule was inbegrepen in onze toer...en we zijn te voet weer naar beneden gekomen:-) Vanuit de kabellift hadden we ook een prachtig zicht over de omgeving, te voet was het alleen maar wandelen langs de honderden kraampjes die ze aan het opzetten waren tegen hun Nieuwjaar later deze maand en zag je de natuur niet eens.
Tien Thru Pagode
Aan de uitgang van de kabellift had je een prachtig uitzicht op de omgeving. Vandaar is het nog een kwartiertje stappen naar de grot. De grot zelf was gelegen op een prachtige lokatie en straalde een bijzondere sfeer uit, waarschijnlijk ook omdat we er bijna alleen waren. De naam Parfume Pagoda komt van alle geurstokjes die de lokale bevolking daar komt aansteken voor oa een goeie oogst.

stijl trap naar de grot
in de grot

uitzicht vanuit de grot
Het was een heel leuke en onverwachte daguitstap, zeker aan te bevelen als je nog een dag over hebt in Hanoi zoals wij. Deze tour hebben we ergens in de stad geboekt een dag op voorhand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten